dinsdag 28 oktober 2014

Rommelmarktvondst, Thrift treasure

Twee keer per jaar wordt er hier in een grote hal een rommelmarkt georganiseerd door de kerk. Je kunt er mooie dingen vinden, daarom komen er altijd veel mensen op af.

Afgelopen zaterdag was het weer zover en Puck ging al vroeg op pad. Helemaal blij kwam ze met een schommelstoel thuis. Na een paar dagen schuren, schilderen en haken is de stoel nu klaar voor gebruik.



 

zaterdag 25 oktober 2014

Pyjamadag

Het is voor deze dame al een paar dagen pyjamadag. De pop heb ik af, maar aan haar garderobe moet ik nog beginnen. Gelukkig mocht ze een pyjama lenen.


Middelste wil jullie heel graag bedanken voor de leuke reacties op haar poncho uit mijn vorige blogpost.


 

woensdag 22 oktober 2014

Meer dan twee meter...

Na een pop, een olifant, een beertje, meerdere paren sloffen en nog wat andere projecten wilde middelste graag een poncho  punniken op haar breiringen. Hoe? Dat mocht ik weer bedenken. Samen zijn wij een prima team; ik bedenk de patronen, zij punnikt en ik zet het inelkaar. Voor dit project heeft zij in de herfstvakantie meer dan 2 meter gepunnikt. Wat een doorzettingsvermogen voor een meisje van 8.

Op bovenstaande foto zie je het resultaat. Het garen is van Rico, Melange Glitz chunky. Middelste kocht het bij bij deze winkel.

 

donderdag 16 oktober 2014

Lobke

Inmiddels ben ik weer een stapje verder met de nieuwe pop. Ze heeft nog geen armen en benen, maar wel haren en een naam: Lobke.

De warme col is gepunnikt door middelste.


 Waar het warme "pakje" is gebleven dat ze in de vorige blogpost droeg?? We hadden haar even "ingepakt" in de nieuwe sloffen die middelste voor mij heeft gepunnikt.

 

donderdag 9 oktober 2014

Nieuw popje in de maak, making a new doll

Ik hou van het maken van poppen en poppenkleertjes. Vooral dolls in Walldorf style en op Zonnekind geïnspireerde poppen vind ik erg mooi. 

Het allerliefste zou ik mooie poppenkinderen willen maken om te verkopen. Daarom ben ik bezig met het ontwikkelen van een patroon in mijn eigen stijl. De komende tijd wil ik flink oefenen om tot een "eigen pop" te komen. 

Of het ooit zo ver komt dat ik mijn eigen poppenwinkeltje open, dat weet ik niet, maar aan het experimenteren beleef ik ook erg veel plezier.
 
Dit kleine popje is ook zo'n probeersel. Puck, het popje uit de vorige blogpost, heb ik ook gemaakt naar eigen patroon.

Ze is nog niet af hoor, de armen en benen komen nog.

dinsdag 7 oktober 2014

In de lappenmand

Nee, Puck is niet ziek. Ze zit niet figuurlijk, maar letterlijk in de lappenmand.  Ze is nog steeds druk met het maken van een nieuwe wintergarderobe.

Vandaag lijkt de herfst echt te zijn begonnen en daarom heeft ze haar nieuwe trui, rok en maillot alvast aangetrokken. Nu is ze bezig met het uitzoeken van lappen stof. Ze wil in ieder geval een vestje maken van het blauwe bont dat ze in de mand vond. Dat zal mooi staan bij de blauwe rok die ze afgelopen week breide.




zondag 5 oktober 2014

Dierendag

Zaterdag was het dierendag, daarom hier nog een foto van ons vriendje. Zijn naam is Borre en hij brengt graag een muisje voor  mij mee. Ook bloemvazen zijn niet veilig voor hem, hij drinkt er graag uit en gooit dan soms per ongeluk de vaas om.