maandag 22 december 2014

Sloophouten Kerstboom

Afgelopen weekend timmerde ik samen met middelste een project van afvalhout in elkaar. Foto's daarvan volgen nog.

Gisteren bedacht ik ineens wat ik met de restjes zou kunnen doen. Zo ontstond een klein kerstboompje van hout. Leuk voor in het poppenhuis om mee te spelen, maar het misstaat ook niet als decoratie. Het hartje maakte ik van kleine kraaltjes die ik op ijzerdraad reeg.

 

zaterdag 20 december 2014

Lichtpuntjes


Ik kan op het internet zo snel niet vinden van wie dit mooie gedichtje is. Weet jij het? Laat je het mij dan even weten, dan zet ik het erbij.


Voor het maken van deze houten ster volgde ik deze tutorial

vrijdag 12 december 2014

Mooier in het echt

De Kerstboom staat inmiddels te pronken in de kamer. Voor boven onze eettafel maakte ik een krans van dennengroen met daaraan allerlei versiersels. Ook draaide ik er een snoer lichtjes omheen. Het geheel komt op onderstaande foto niet helemaal tot zijn recht, in het echt ziet het er sfeervoller uit.

woensdag 10 december 2014

Witte Kerst, White Christmas

Of het nou wel of niet gaat sneeuwen met Kerstmis, wij hebben een witte Kerst, want de meeste van de decoratie hier in huis is wit. Wit geeft een rustig effect in ons chaotische huishouden en ziet er mooi uit bij kaarslicht.

Deze sterren kocht ik een keer op een kerstmarkt, maar zijn ook heel eenvoudig zelf te haken. Kijk maar eens op Pinterest en je zult heel veel patronen vinden. De maaksters van deze sterren gebruikten suikerwater om ze te verstevigen. Je moet dan wel oppassen dat ze niet weer nat worden, want dan worden ze plakkerig. Ik raad je aan om Modpodge te gebruiken.

zondag 7 december 2014

Winters landschap

De Sint is weer naar Spanje vertrokken. Het windlicht met de Goedheiligman er op, hebben we daarom opgeruimd.

Op Pinterest vond ik een mooi silhouet van een dorpje. Ik gebruikte een grote glazen vaas, dus ik knipte een aantal extra huisjes. In de vaas zette ik een kaars op een laagje sneeuw. De hangers aan het kanten lint, maakte ik vorig jaar met koekjesvormen van zelfdrogende klei met daarin gestempelde kerstfiguurtjes. Op het glas voegde ik nog een aantal geponste sneeuwvlokjes toe.

Tadááááááá....!!!

donderdag 4 december 2014

Foto uit de oude doos

Leuk, dat  jullie zo enthousiast reageerden op mijn twee blogberichtjes over decoratie. Daarom hier nog een foto van een ander knutselidee uit een bericht van vorig jaar rond deze tijd.




maandag 1 december 2014

Snel te maken kerstdecoratie

Voor deze decoratie gebruikte ik een houten borduurring. Ik spande er een bestaand gehaakt kleedje in, daarna knipte ik het op maat. Het kleine randje dat ik aan de achterkant overliet, heb ik met Mod podge vastgelijmd aan de binnenzijde van de houten ring. Lintje of touwtje eraan en klaar  is je snel te maken kerstdecoratie. 

Als je het kleedje eerst nog moet haken, dan duurt het wat langer. Heb je geen gehaakt kleedje, dan is een stukje kant een mooie variatie.



Winterse decoratie

Zolang de Sint nog in het land is, hebben wij in ons 'Mierennest' nog geen uitbundige kerstversiering. Maar als het dan 1 december is en de Adventsperiode is aangebroken, hangen we meestal alvast wat winterse decoratie op.

De mooie kerstbal met de boompjes komt van de Hema. Ik hing hem in een metalen ring. Om deze ring heb ik een soort ruches gehaakt met fijne witte katoen.